Voor de cateringteams van ISS bij Accenture verzorgde ik trainingen Plant-Based Proteins en Duurzame Borrel & Lunch. Accenture en ISS als facilitair dienstverlener willen vanuit de ambitie voor een duurzame catering meer plantaardige gerechten aanbieden in de personeelsrestaurants en de banqueting. De trainingen zorgen voor meer draagvlak en kennis bij de cateringmedewerkers om van deze verandering een blijvend succes te maken.

Steeds meer cateraars en restaurants zetten vegan gerechten op hun menu. Ook tijdens de coronacrisis zet deze trend stevig door, omdat horecaondernemers manieren zoeken om zich te onderscheiden en nieuwe klanten te trekken. Ook duurzaamheid is voor veel bedrijven een belangrijke motivatie om meer met plantaardige ingrediënten te werken. Zie hiervoor ook dit artikel op mijn andere website Vegetus.nl.

Vegan horeca catering workshop

“ISS is grote stappen aan het zetten op het gebied van duurzaam cateren en geeft samen met Accenture invulling aan de ambitie om de transitie naar een groter plantaardig aanbod te maken.”  Cara Coffyn – Accenture Workplace Innovation/Sustainability lead

Tijdens de praktijkgerichte workshops verkennen de koks en catering­medewerkers een breed spectrum van aantrekkelijke plantaardige gerechten. Bij het samenstellen van de workshops wordt rekening gehouden met de mogelijkheden van de aanwezige keukenapparatuur en de ingrediënten die via de groothandel beschikbaar zijn. In de aanloop naar de trainingen krijgt u een lijst van benodigde ingrediënten om te bestellen.

In de workshop Plant-Based Proteins maken de medewerkers kennis met verschillende toepassingen van plantaardige eiwitbronnen. Voorbeelden hiervan zijn tempeh saté, tofu halloumi, bonenburgers en jackfruit stoofvlees. De workshop Duurzame Lunch & Borrel bouwt verder op de vaardigheden van de eerste workshop en vult deze aan. De deelnemers krijgen verschillende smaakvolle spreads, dips en andere bereidingen aangereikt die gebruikt kunnen worden om plantaardige gerechten mooi af te maken. Deze kunnen zowel toegepast worden bij de lunch in bowls, salades, broodjes en tosti’s als ook bij het samenstellen van aantrekkelijke borrelplateaus.

Vegan horeca workshop

De workshops worden op locatie gegeven en duren 2,5 tot 3 uur. Ze bestaan uit een korte inleiding met achtergrondinformatie over duurzaamheid en gezonde voeding, hands on ervaring met het bereiden van plantaardige producten en een afsluiting waarbij we de gemaakte gerechten proeven en onze ervaringen bespreken. Na deelname ontvangen de medewerkers een certificaat als tastbaar bewijs van de opgedane kennis en ervaring.

Workshops duurzame catering voor ISS/Accenture