Deze zomer organiseerde ik in samenwerking met Anderson Santos van Cashewbert het Vegan Cheese Summer Camp, een zevendaags online evenement met workshops en interviews met internationale experts. Onder de ruim 600 deelnemers waren zowel enthousiaste thuiskoks als professionele chefs and productontwikkelaars.

Tijdens de workshops demonstreer ik onder andere door mijzelf ontwikkelde cheddar op rijstbasis, gefermenteerde tofu feta, bulgur kashk, cashew mozzarella en gierst ‘geiten’kaas met geotrichum schimmel. In de interviews komen bekende vegan kaasmakers van over de hele wereld aan het woord zoals Miyoko Schinner (VS) en Karen McAthy (Canada). Alle aspecten van vegan kaas maken komen aan bod, van productontwikkeling met een breed spectrum aan basisingrediĆ«nten en kaasculturen tot de ontwikkeling van startup naar internationaal bedrijf. De content van het Vegan Cheese Summer Camp blijft online beschikbaar tot 1 mei 2022.

Vegan Cheese Summer Camp