Het Zaanse Bakkertje in Zaandijk speelt sinds enkele jaren zeer effectief in op de vraag naar plantaardige bakkerijproducten. In de opstartfase van hun ‘Dutch Vegan Bakery’ ondersteunde ik hen met advies over de beste ingrediënten, het veganiseren van hun recepturen en de promotie van de nieuwe producten. Inmiddels hebben zij een zeer uitgebreid vegan assortiment, van feeststol en muffins tot kaascroissants.

“Er kwam een vraag van een klant waarom wij eigenlijk geen veganistische producten maakten, waarop wij antwoorden dat daar eigenlijk niet zoveel vraag naar was. Hij zei toen, ik beloof je dat wanneer je vegan producten gaat maken er heel veel mensen op af gaan komen, probeer het nou gewoon. Toen begonnen we met een appeltaartje en croissantjes. Toen kwam Martine van Haperen in beeld die ons op weg heeft geholpen met de ingrediënten en het ontwikkelen van de producten.”

Zaanse bakkertje vegan producten bord
Van Het Zaanse Bakkertje tot Dutch Vegan Bakery

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *