Plantaardige catering Universiteit Leiden vegan advies

Het cateringbedrijf van de Universiteit Leiden neemt in samenwerking met Martine van Haperen een voorsprong in de transitie naar meer plantaardige catering.

Eind 2017 signaleerden zij de toegenomen vraag naar duurzame en diervriendelijke producten. In overleg met een kerngroep van gebruikers is er een V+ label voor veganistische menu-opties geïntroduceerd en is het aanbod van plantaardige producten flink uitgebreid en op meer locaties beschikbaar gemaakt. Ook zijn in alle restaurants grote banners geplaatst om het vernieuwde assortiment aan te prijzen.

Vegan catering advies Universiteit Leiden

Veel nieuwe producten zijn zodanig gekozen dat ze voor alle gasten aantrekkelijk en herkenbaar zijn, zoals sandwiches met guacamole of hummus, zongedroogde tomaat en gegrilde groente en gefrituurde snacks zoals loempia’s, samosas en kroketten. Er is gezorgd voor een aantrekkelijke prijsstelling (belangrijk voor de studenten!) en een mooie balans tussen gezonde opties en snacks voor de lekkere trek.

Plantaardige catering bij de Universiteit Leiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *