Vegan cheese awards 2020 jury
De jury en award winnaars. Foto: MOMENTTOM

Op Veggieworld Utrecht maakte ik deel uit van de jury van de eerste Vegan Cheese Award. De jury, bestaande uit Nadia Zerouali (culinair journalist), Michiel Bussink (culinair journalist), Sarah Puozzo (food writer), Mark Kulsdom (sociaal ondernemer), Lieske van der Waals (hoofdredacteur De Hippe Vegetariƫr) en Onno Kleyn (culinair journalist) en ikzelf, beoordeelde de vegan kazen op geur, smaak, mondgevoel en presentatie.

Petit Lorrain
Petit Lorrain vegan camembert van Petit Veganne, winnaar van de juryprijs

De deelnemende kazen van artisanale vegan kaasmakers zoals Petit Veganne en Max&Bien laten goed zien hoe vegan kaas zich ze de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Met name het toepassen van traditionele productieprocessen uit de kaasindustrie, zoals rijping met schimmels, heeft geleid tot grote verbeteringen van de smaak en textuur van plantaardige kazen. De juryleden waren het erover eens dat de beste van deze kazen zich nu kunnen meten met kazen van dierlijke melk.

Max&Bien
Blauwschimmel in wijnbladeren van Max&Bien, winnaar van de publieksprijs

Jury Vegan Cheese Award 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *